Introduction To Business 101

By cikgufizi 30 Jun 2020, 12:35:20 Idea P&PC Perniagaan
Introduction To Business 101

Tarikh           : 17 Januari 2020

Tajuk             : Introduction To Business 101

Rasa bersemangat sangat nak mengajar as usual kelas 4 Bakti ini merupakan kelas aliran business..33 students form 4 tahun ni..so macam biasa seperti setiap tahun mereka ini akan didedahkan dengan pengenalan kepada dunia perniagaan.

Sebelum kelas sebenar bermula apa kata kita bagi mereka warm up dulu tentang komitmen terhadap setiap tugasan, so sisigu ini pun bagi pelajar kebebasan memilih pelbagai jenama yang diminati pelajar untuk berkongsi sejarah, founder, kisah menarik dan pengajaran dari jenama tersebut.

Selepas itu, bagi memastikan mereka aktif pelajar dikehendaki untuk berkongsi hasil dapatan kepada rakan lain. Last sekali kita test tulisan, olahan idea mereka.

Aktiviti

1. Flipped Class (Bawa logo berwarna/lukis/B&W, jenama yang diminati)

2. Artikel ringkas tentang sejarah jenama (print atau tulis draf)

3. 3-5 minit simple presentation, random 3-5 student berlainan industri jenama, focus more on moral of jenama tersebut 20 minit

4. Pentaksiran aras tinggi menulis esei ringkas tentang jenama tersebut below 180 words TP6 30 minit

5. 10 minit ending

6. Total 1 jam

7. Sharing dalam group whatapps ibubapa

 

p/s : Ini satu saja gambar, gambar yang lain tak tau dah di mana sisigu ni save sama itu tahun depan kita buat video improve sikit..




Write a Facebook Comment

Komentar dari Facebook

View all comments

Write a comment


Cikgu Fizi

Pemilik Website cikgufizi.com
Cikgu Fizi
Baca Kata Aluan

COUNTDOWN PEPERIKSAAN

  • UPSR

  • PT3

  • SPM

  • STAM

  • STPM

STATISTIK PELAWAT

  • User Online 2

  • Today Visitor 13

  • Hits hari ini 44

  • Total pengunjung 25163

  • IP Anda 3.94.21.209